Frå fjord til vidde

Når snøen forsvinn og det lukter vår går pulsen min opp eit par hakk. Eg likar å påstå at det er gardbrukerblodet i årene mine🙊Det er omlag tusen ting eg føler lyt gjerast… først…med ein gong…eventuelt i løpet av dagen… Det kan framstå som fornuftig å avlyse alle avtaler til fordel for praktisk gardsarbeid. Heldigvis var lysta på studietur til Røros for stor til at eg avlyste. Og kanskje har eg lært ett og anna som kan komme Oppistua til gode.  

 Det samarbeidet som ligg til grunn for at Røros har kommet dit det er i dag innen reiseliv er både imponerande og inspirerande. Ganske utruleg at ein bergstad som er bygd og tufta på kun utvinning av kobber fortsatt lever i beste velgående mange tiår etter at gruvevirksomheta er avslutta. Men ikkje er det berre eit fungerande lokalsamfunn med industri og assortert matproduksjon, bergsveinenes etterkommarar er særdeles innovative og utviklar det eine produktet etter det andre. Produkt av råvarer eg ikkje visste var råvarer og produkt eg ikkje visste var eit produkt av kjente råvarer. Og saman har dei bygd opp regionen sin til å bli eit merkenavn som trekker ein million turistar i året! Det bur ca 3700 innbyggjarar på Røros ..berre å bøye seg i støvet. 

Takk til meget godt vertskap på Røros, til SUSU og Den Gode Maten for arrangementet og til sjåføren frå Stenberg Transport for behagelig og «omsalaus» reise, samt alle i følget for mykje latter og gode samtaler 😊

 Bakgård eller typisk gard i Røros sentrum  

Ølsmaking på Vertshuset
    

Den litt pompøse Røros kyrkje
  

Røros bryggeri og mineralvann  

Rester samlet og hengt opp for at ansatte kan benytte seg for å tilbakedrive halsvondt 😉
 

Categories: Uncategorized | Kommenter innlegget

Innleggsnavigasjon

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

Lag ei gratis nettside eller ein blogg på WordPress.com.

%d bloggarar likar dette: